Google Cloud versimpelt met machine images back-ups

google cloud

Google Cloud heeft machine images aangekondigd. Volgens Google Cloud bevatten de machine images alle benodigde informatie voor het creëren, back-uppen en herstellen van een virtual machine.

Machine images vallen onder het IaaS-onderdeel Compute Engine van Google Cloud. Het rust bedrijven uit met configureerbare virtual machines (VM). Compute Engine biedt al de feature custom images, welke de data bevatten van één disk. Het opzetten van een nieuwe VM vereist echter vaak een aantal handmatige stappen. De handmatige stappen hebben bijvoorbeeld betrekking op metadata en instance-configuratie.

Andere aanpak

Daar moeten machine images verandering in brengen. Het zou alle benodigde onderdelen bevatten voor het creëren van een nieuwe instance. Hierbij kan je denken aan data uit verschillende bronnen, waaronder gegevens uvan meerdere disks.

Als machine images van een instance gecreëerd worden, dan wordt de instance-informatie en disk data opgeslagen op één resource. Vanaf een dashboard kan de locatie bepaald worden. Wanneer de instance hersteld dient te worden, hoeft alleen de machine image en een nieuwe instance-naam opgegeven te worden.

Google hoopt met machine images de back-up– en disaster recovery-strategie van bedrijven te ondersteunen. Momenteel bevindt de functionaliteit zich in bétafase.

Google heeft de afgelopen tijd flink wat vernieuwingen doorgevoerd aan zijn cloud-platform. Zo kwam het onlangs met een speciale versie van Anthos, de hybrid- en multicloud-strategie van het bedrijf, voor de telecom.

Tip: Google Anthos gaat voor hybrid- en multicloud met AWS en Azure

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home