‘Google Hangouts vanaf 2020 alleen nog voor de zakelijke markt’

Google Hangouts

Google heeft de intentie om Hangouts in 2020 alleen nog beschikbaar te stellen voor de zakelijke markt. Het chatplatform zou na volgend jaar alleen nog gebruikt kunnen worden door bedrijven als onderdeel van G Suite (Hangouts Chat en Hangouts Meet), aldus 9to5Google.

Hangouts werd bij de lancering in 2013 gezien als de vlaggenschipchatdienst van Google, maar dan kwam het bedrijf in 2016 met Allo op de proppen. Een service waar geen Google-account maar alleen een telefoonnummer voor nodig is, om rechtstreeks te concurreren met WhatsApp en iMessage.

Toen al was duidelijk dat Hangouts voor de zakelijke markt zou worden hervormd, maar er was nog geen sprake van dat de service voor consumenten zou stoppen.

Allo geflopt

Hangouts heeft langere tijd Hangouts-, sms- en Google Voice-berichten ondersteund. Volgens 9to5Google is het een ‘logisch product’, gezien bijna iedereen wel een Google-account heeft, zo ook iPhone-gebruikers. Dat deze service nu voor consumenten stopt, wordt dan ook als zuur ervaren, omdat Allo zichzelf nooit heeft waargemaakt. Reden voor Google om enkele maanden geleden dan ook al aan te kondigen de ontwikkeling van Allo stop te zetten, om zich op de ondersteuning van RCS-technologie in de Berichten-app te richten.

RCS is een samenwerking met providers en maakt het klassieke sms-bericht rijker en interactiever. Het ontbreekt evenwel ook nuttige features zoals encryptie en de Google Assistant, die Allo of Hangouts wel kunnen bieden.

Het is voor nu nog steeds mogelijk om de Hangouts-app te downloaden, alleen is de ontwikkeling van het product gestopt. Gebruikers klagen dan ook steeds meer over fouten en traagheid. Het moment dat Google besluit de stekker er voor consumenten uit te trekken, zullen gebruikers nog wel de mogelijkheid krijgen om chatlogboeken te exporteren, zodat deze veilig bewaard kunnen worden.

Gerelateerd:  Google Hangouts Meet werkt binnenkort met Skype for Business

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home