Google Hangouts Meet werkt binnenkort met Skype for Business

Google Hangouts Meet

Google kondigt aan dat zijn videoconferencingsoftware Hangouts Meet binnenkort zal samenwerken met concurrerende tools zoals Skype for Business, Cisco en Polycom.

Google is daarvoor een partnership aangegaan met Pexip. Dat platform bouwt bruggen tussen video- en audiotechnologieën die normaal gezien niet compatibel zijn. Als resultaat kan iemand een oproep vanuit Hangouts Meet beantwoorden via Skype for Business.

“Niets is frustrerender dan het organiseren van een vergadering en problemen hebben om mensen toe te voegen vanwegen problemen met technologie. Het kan workflows onderbreken en de productiviteit vertragen”, zegt Rany Ng, verantwoordelijk voor G Suite, in een blogpost. “We willen het voor bedrijven eenvoudiger maken om vergaderoplossingen te gebruiken zoals Hangouts Meet, zonder zich zorgen te hoeven maken over compatibiliteit met bestaande apparatuur.”

Voor Google is dit een belangrijke stap om zijn G Suite, waar Hangouts Meet deel van uitmaakt, sterker in de markt te zetten. Uit recent onderzoek van cloudsecurityspecialist Bitglass blijkt dat maar een vierde van de organisaties die een cloudsuite gebruikt, voor die van Google kiest. Microsoft Office 365 is heer en meester in deze markt met een aandeel van 56,3 procent.

De nieuwe integraties zullen volgens Ng in de loop van de komende weken worden uitgerold.

Meer integraties

Aansluitend maakte Google ook bekend dat Google Calendar binnenkort videoconferencingsoftware van externe partijen ondersteunt. Bedrijven kunnen daarvoor hun eigen add-ons ontwikkelen. Zo zal je bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit Google Calendar naar een Cisco WebEx-meeting kunnen gaan. De eerste add-ons worden in de komende maanden uitgerold.

Tot slot onthulde Google nog dat werknemers in bedrijven die zowel G Suite als Microsoft Exchange gebruiken, binnenkort vergaderzalen die in Exchange opgeslagen zijn via G Suite kunnen reserveren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home