Google Clouddiensten draaiden 14,6 miljard dollar verlies in 3 jaar tijd

Google Cloud Platform

In totaal draaiden de verschillende clouddiensten van Google 14,6 miljard dollar verlies in de afgelopen drie jaar. In het afgelopen kwartaal draaide de cloud gigant een verlies van 1,2 miljard dollar. Ondertussen bleef de omzet elk jaar stijgen. Deze resultaten blijken uit het Q4 en jaarverslag dat Alphabet deze week uitbracht. 

Ondanks de enorme verliezen, maakt Google zich alles behalve druk. Tijdens een call gaf Alphabet CEO Sundar Pichai aan dat de totale cloud omzet 13,06 miljard dollar bedroeg en elk jaar met 47% groeide. Met deze cijfers ligt de groei van de Google clouddiensten boven het gemiddelde van andere clouddiensten. 

De laatste tijd heeft Google Cloud veel succes met grote enterprises. Zo begon de clouddienst recent een partnerschap met Ford. Grote bedrijven die lange contracten aangaan met Google Cloud geven zekerheid voor de toekomst. Gezien het momentum blijft Alphabet sterk investeren in Google Cloud. 

De enorme investeringen in de clouddiensten, hielpen Google in 2020 aan meerdere miljardendeals. Daarbij verdriedubbelden deals met een totale waarde van 250 miljoen dollar in dezelfde periode. 

De cloudstrategie van Google

De gigantische verliezen die Google draait, zijn onderdeel van het plan, legt CFO Ruth Porat uit. Volgens haar investeert Google veel om zich te positioneren in verschillende industrieën en gebieden. “We bouwen aan de organisatie voordat we winst gaan maken”, zegt Porat. Google Cloud investeert veel in het productportfolio en het netwerk van datacenters. 

Het doel van de vele investeringen en de enorme verliezen van Google is om meer marktaandeel te verkrijgen en uiteindelijk winstgevend te worden. Het is echter nog onduidelijk wanneer dat precies gaat gebeuren. 

Ondanks de positieve vooruitzichten op de toekomst, loopt Google Cloud nog ver achter op Amazon Web Services, momenteel de grootste cloudprovider. AWS behaalde in het laatste kwartaal van 2020 een omzet van 12,7 miljard en een winst van 3,56 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home