Google Cloud helpt ondernemingen om AI-software sneller te ontwikkelen

Google Cloud Vertex AI

Het Vertex AI-platform van Google Cloud heeft enkele uitbreidingen gekregen. Bedrijven moeten hierdoor beter op het platform terecht kunnen bij het bouwen van AI-software.

Vertex AI is bedoeld als een flexibel platform waarmee ontwikkelaars en datawetenschappers op elk niveau snel modellen kunnen trainen. Op het platform neemt Google nu het ontwikkelen en trainen van neurale netwerken onder handen.

Om snel AI-software te ontwikkelen brengt Google Cloud Reduction Server naar zijn platform. Het gaat om een algoritme dat neurale netwerken traint op een snel tempo. Een proces dat ieder neuraal netwerk doorloopt voor het kan worden gebruikt.

Voor het leerproces zijn verschillende servers nodig. Om een betrouwbare verwerking te garanderen is coördinatie van het leermateriaal van deze servers nodig. Voor de coördinatie wordt dan weer een gespecialiseerd algoritme gebruikt, het all-reduce algorithm.

Van het gespecialiseerde algoritme ontwikkelde Google een eigen versie, Reduction Server. De blog van Google vat het allemaal nog eens samen: “Reduction Server maakt het mogelijk om gedistribueerde ML-trainingstaken uit te voeren met efficiënt bandbreedtegebruik (tot twee maal meer doorvoer) en voltooit de trainingstaak sneller.”

Het platform krijgt verder enkele software workflows die ontwikkelaars kunnen gebruiken om sneller te ontwikkelen. Het werkt alleen voor neurale netwerken die tabelgegevens verwerken of gegevens die in rijen en kolommen zijn georganiseerd. De workflows zijn te vinden in Vertex AI Tabular Workflows.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home