Google Cloud versnelt opstarttijd van containers

Google Cloud

Google kondigt startup CPU boost aan voor Cloud Run en Cloud Functions. Daarmee moeten toepassingen sneller uit de startblokken schieten.

Google lanceert startup CPU boost voor zijn Google Cloud Platform. De functionaliteit vermindert de tijd nodig voor Cloud Run en Cloud Functions om koud op te starten. Met startup CPU boost alloceert Google tijdens de opstartfase meer CPU-kracht aan containers, zodat applicaties sneller draaien. Voor sommige workloads halveert de opstartsnelheid zelfs.

Sneller dynamisch opschalen

De nieuwe oplossing richt zich op scenario’s waarbij het aantal functionele containers dynamisch schaalt, bijvoorbeeld naar nul actieve instances. Wanneer er dan toch een container-instance nodig is om een aanvraag te verwerken, moet die worden opgestart en dat kost tijd. Startup CPU boost vermindert de latency in dat scenario.

Andersom werkt het systeem ook. Wanneer er al containers actief zijn, maar het aantal requests overtreft de beschikbare instances, activeert startup CPU boost sneller nieuwe containers.

De functionaliteit is beschikbaar voor Cloud Run en Cloud Functions 2nd Gen. Gebruikers moeten startup CPU boost activeren en dat gaat via een enkel commando:

$ gcloud beta run services update SERVICE –cpu-boost

De dienst is momenteel beschikbaar als preview.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home