Google Cloud stopt professionele diensten in een nieuw, gecentraliseerd portfolio

Google Cloud

Hiermee wil Google Cloud het eenvoudiger maken voor organisaties om producten af te nemen en werknemers te trainen die deze diensten gebruiken.

De lancering van het Google Cloud Consulting-portfolio biedt een uniform aanbod over meerdere specialisaties op één plaats. Dit omvat onder andere diensten om te leren tot technisch accountmanagement, professionele diensten en het meten van klantensucces.

Volgens het bedrijf heeft het nieuwe portfolio twee belangrijke doelen. De eerste is diensten helpen wegwijs te raken door de talrijke opties. Elke component krijgt een gedetailleerde omschrijving en voorbeelden hoe je ze kan gebruiken. Het wil hiermee het procurement-proces versnellen voor enterprise-klanten.

Bij de start van de lancering zal Google Cloud Consulting meer dan een half dozijn professionele diensten omvatten. Het is de bedoeling om dat aantal de komende maanden en jaren aan te dikken.

Het tweede belangrijke doel met dit nieuwe portfolio is om klanten te helpen hun cloudomgeving te optimaliseren. Organisaties kunnen bijvoorbeeld met partners werken om te zien of hun omgeving efficiënt opereert of mogelijk veiligheidsrisico’s heeft.

lees ook

Google volgt AWS en maakt werk van eigen serverchips

Binnen het portfolio kunnen IT-teams handig hun skills bijtrainen om een Google Cloud-omgeving te beheren. Dat kan algemeen zijn, maar ook heel specifiek zoals het bouwen van AI-applicaties binnen de Vertex AI-suite of door middel van machine learning-tools.

Google Cloud wil doorheen 2023 zijn servicecatalogus verder uitbouwen en focussen op het nog eenvoudiger maken van het vinden en werken binnen deze diensten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home