Google Cloud lijft cloudmigratiebedrijf Alooma in

Google Cloud Platform

Google Cloud heeft de Israëlische start-up Alooma overgenomen. De internetgigant hoopt door de overname van het cloudmigratiebedrijf meer enterprise-klanten aan te trekken tot zijn cloudplatform.

De kersverse Google Cloud CEO, Thomas Kurian, liet eerder al weten meer enterprise-klanten te willen binnenhalen. Bovendien breidt het bedrijf zijn verkoopafdeling drastisch uit en komt er meer focus op de verticale industrie. Kurian liet eerder deze maand al weten langs deze weg een inhaalslag te willen maken op concurrenten Microsoft en Amazon. “We nemen een aantal van de beste talenten uit de industrie in dienst om onze verkooporganisatie te laten groeien. Hierdoor kunnen we veel agressiever concurreren.”

Zo zou Kurian onder meer van plan zijn om de marktspecialisatie te stimuleren, zodat verkopers die met financiële instellingen praten ‘de taal van het bankieren spreken’. Alooma is de eerste aankoop van Kurian in zijn rol als CEO en volgens Business Insider heeft hij de intentie om nog meer grote bedrijven op te kopen.

Uitbouwen migratiemogelijkheden

“Een van de dingen waar we het meest enthousiast over zijn met Alooma, is de diepgaande expertise in zowel bedrijfs- als opensource databases die hun team naar Google Cloud brengt. Dit is van cruciaal belang om ons te helpen aanvullende migratiemogelijkheden binnen Google Cloud Platform uit te bouwen”, zeggen Amit Ganesh, vice-president van Engineering bij Google, en Dominic Preuss, directeur van productbeheer bij Google Cloud Platform, in een verklaring.

Alooma en Google Cloud zijn geen vreemden van elkaar. Het in 2013 opgerichte cloudmigratiebedrijf was al een Google Cloud-partner met integraties voor Google Ads, Google Analytics, Cloud Spanner en BigQuery. Momenteel is Alooma gevestigd in Redwood City, Californië. 

“Vanaf de eerste dag zijn we dankbaar dat we duizenden klanten en partners hebben mogen dienen en in het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld. Wij zijn van mening dat we, als onderdeel van Google Cloud, de beste gegevensmigratie- en integratieservices bij elkaar kunnen brengen. Bovendien kunnen we onze klanten en partners nog meer gegevensgestuurd en succesvol maken”, aldus Alooma’s medeoprichters Yoni Broyde en Yair Weinberger.

Beide partijen laten weten geen uitspraken te doen over de hoogte van het overnamebedrag.

Gerelateerd: CEO Diane Green Google Cloud vertrekt, Oracle-veteraan volgt haar op

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home