VM’s en containers staan zij aan zij in Google Anthos

virtuele machines

Google breidt het hybride multicloudplatform Anthos uit met integraties voor virtuele machines. VM’s en containers kunnen naast elkaar draaien op éénzelfde cloudinfrastructuur.

Met een blogpost kondigt Google de algemene beschikbaarheid van de VM-ondersteuning voor Anthos aan. De techgigant merkte naar eigen zeggen dat veel organisaties ervoor blijven opteren om specifieke workloads in virtuele machines te laten draaien. Dat kan om strategische of om budgettaire redenen zijn.

Google Cloud-klanten zullen hun virtuele machines nu dus vlotter kunnen integreren in de Anthos-cloudinfrastructuur zonder die per se eerst te moeten ombouwen naar containers. Tijdens de testfase bleek de functionaliteit vooral populair te zijn bij organisaties met beperkte infrastructuurcapaciteiten.

lees ook

Google Cloud updatet database-platformen Cloud Spanner en BigQuery

De techgigant belooft consistente prestaties tussen virtuele machines en containers die hun cloudinfrastructuur delen. Een reeks nieuwe tools moet de configuratie, installatie en beheer van virtuele machines in de cloud eenvoudiger maken.

Fitheidstest

De ‘fit assessment’-tool bijvoorbeeld beoordeelt of virtuele machines gezond genoeg zijn om de zware migratietocht naar de cloud tot een goed einde te brengen. Elke VM krijgt een fitheidsscore die toont of een virtuele machine rechtstreeks naar Anthos kan verhuizen, of enkel kan migreren in containervorm. Gebruikers kunnen de rapporten importeren naar hun Google Cloud-beheerdersconsole.

virtuele machines fit assessment
Bron: Google Cloud

Een andere belangrijke pion is Anthos VM Runtime. Deze tool is in feite een verlengstuk van de opensourcetechnologie Kubevirt om de installatie van virtuele machines te vereenvoudigen. Bij de lancering van de VM-integratie voorziet Google Cloud tenslotte ook ondersteuning voor meervoudige netwerkinterfaces en VLAN in Anthos.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home