Ex-Tableau topman Adam Selipsky nieuwe CEO van AWS

cloud aws

Selipsky maakt na vijf jaar als CEO van Tableau de overstap naar AWS om Andy Jassy op te volgen, die Jeff Bezos vervangt als CEO van Amazon.

Tableau is een van ’s werelds belangrijkste providers voor business intelligence software en werd in 2019 opgekocht door Salesforce voor 15,7 miljard dollar. Selipsky was voordien al actief bij AWS voor zijn vertrek naar Tableau als CEO in 2016. Bij AWS was hij jarenlang vice-president voor sales, marketing en support. In die rol behoorde hij tot het zogenaamde ’S Team’, een handvol senior leiders die rechtstreeks aan Amazon CEO Jeff Bezos rapporteerde.

AWS was op zoek naar een nieuwe kandidaat sinds huidig CEO Andy Jassy een stap hoger zet naar CEO van Amazon ter vervanging van Jeff Bezos. Vanaf Q3 2021 is de overstap van Jassy officieel. Selipsky start op 17 mei bij AWS en ontvangt de titel van CEO vanaf het derde kwartaal.

lees ook

Wat Tableau en Salesforce voor elkaar kunnen betekenen

Het nieuws werd bekend gemaakt in een interne mail naar alle Amazon-medewerkers. Het volledige e-mailbericht kan je hier lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home