Ex-CEO Microsoft heeft spijt dat het AWS niet eerder heeft gecounterd

Steve ballmer

Steve Ballmer, CEO van Microsoft tussen 2000 en 2014, laat nu weten dat hij spijt heeft dat Microsoft niet eerder de focus op cloud heeft gelegd na het succes van Amazon.

In een Clubhouse-sessie, een invite-only audio-chatapp die furore maakt, laat Steve Ballmer weten dat hij het succes van Amazon Web Services (AWS) had onderschat bij de lancering en te laat heeft gereageerd. “Ik wou dat onze cloudbusiness één tot twee jaar vroeger was gestart”, zegt Ballmer volgens CNBC.

Microsoft heeft zijn eerste cloudproducten op de markt gezet in 2008 en lanceerde pas in 2010 cloudcomputingdienst Azure. In 2010 was AWS al vier jaar bezig met het verkopen van clouddiensten en is daarmee vandaag comfortabel marktleider met 32 procent marktaandeel. Microsoft volgt op de tweede plaats met 20 procent. Geen enkel ander bedrijf rond de kaap van 10 procent.

AWS en Microsoft kunnen mooie groeicijfers voorleggen, onder andere dankzij de rush naar de cloud door covid-19. 49 procent van de bedrijven zullen hun IT-budget verhogen in 2021, terwijl 19 procent status quo blijft. Door de covid-19-pandemie focussen heel wat bedrijven op cloudoplossingen. Dat heeft een effect op on-premises software, dat met 36 procent achteruit gaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home