Elon Musk verzekert zich van opslagruimte voor AI-project bij Oracle

elon musk

De mysterieuze koper van opslagruimte bij Oracle blijkt niemand minder dan Elon Musk te zijn. De topman van Tesla en Twitter heeft opslagruimte nodig om met AI te experimenteren.

Het is met Elon Musk altijd wat gissen wat hij precies van plan is, maar het heeft er stilaan alle schijn van dat hij zich op de hype van artificiële intelligentie wil storten. Na het registreren van een nieuw bedrijf onder de naam X.AI, is Musk stilaan alle nodige technologische middelen bij elkaar aan het verzamelen. 10.000 GPU’s had hij al op zak, nu heeft hij ook bij cloudprovider Oracle de nodige servercapaciteit aangekocht om alle data te parkeren.

Hoeveel Musk precies heeft aangekocht is niet vermeld, maar Wall Street Journal rapporteerde eerder deze week dat een ‘geheime koper’ alle overtollige servercapaciteit van Oracle Cloud Infrastructure had opgekocht. Wie dus nog een stukje server hoopte te bemachtigen bij Oracle, is eraan voor de moeite. Om een AI-model te trainen is nu eenmaal veel data nodig die een plek moet krijgen. Het mysterieuze project van Musk lijkt ook geen bescheiden hobbyprojectje te zullen worden.

lees ook

Drijft AI ons steeds verder richting de edge?

De topman van Tesla, SpaceX en Twitter heeft zijn intenties kenbaar gemaakt vol de concurrentiestrijd aan te willen gaan met Microsoft en Google. Volgens Musk is er nood aan een derde grootmacht. Die plannen zullen in de komende weken een maanden meer vorm moeten gaan krijgen. Musk heeft een verleden in de AI-industrie: hij lag aan de wieg van OpenAI. Persoonlijke revanche zal wellicht ook deels meespelen in de plannen van Musk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home