Qnap lanceert Container Station 3.0 met geheel nieuwe interface

NAS-specialist Qnap introduceert een grote update voor de containerfunctionaliteit op zijn servers. Container Station 3.0 krijgt een volledig nieuwe interface en een breed scala aan containers.

Qnap pakt uit met Container Station 3.0. Container Station is de containerbeheersoftware van Qnap zelf die draait op de NAS-toestellen van de fabrikant. De tool krijgt een volledig nieuwe gebruikersinterface die ontwikkelaars sneller toegang moet geven tot de tools die nodig zijn om containers uit te rollen in een Qnap-omgeving. De algemene beschikbaarheid van Container Station 3.0 komt er na een eerdere bèta-periode.

Verbeteringen

De NAS-specialist stipt verschillende verbeteringen aan in de nieuwe versie die ontwikkelaars meteen zullen merken. Images uploaden kan nu niet alleen via de NAS zelf, maar nu ook via de cloud of een lokale pc. Verder verziet Qnap nog app-sjablonen waarmee ontwikkelaars snel kunnen starten.

Ook hoef je een container niet meer eerst te verwijderen voordat je de configuratie kan wijzigen. Dat lukt nu in realtime bij lopende en gestopte containers. Verder kan je veelgebruikte opdrachten aan een lijst toevoegen, zodat je ze eenvoudig kan uitvoeren.

Ondersteuning

Qnap wijst nog de brede ondersteuning van Container Station. Het platform ondersteunt naast Docker ook LXD en Kata.

LXD en Kata zijn meer niche dan Docker, maar hebben hun specifiek nut. Zo houdt LXD het midden tussen een klassieke virtuele machine en een container, zodat LXD-containers meerdere toepassingen kunnen draaien. Ook Kata-containers kan je best als lichte VM’s omschrijven, die dan wel netjes in een container-ecosysteem functioneren.

Beschikbaarheid

Qnap Container Station 3.0 is nu beschikbaar voor Qnap-klanten met een compatibel systeem. Dat zijn gebruikers met een NAS die een Intel- of AMD-processor draait, met daarop QTS 5.1.0  of QuTS Hero h5.1.0 of hoger.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home