Alphabet brengt security-moonshot Chronicle onder in Google Cloud

Google Cloud + Chronicle

Alphabet verhuist cybersecuritybedrijf Chronicle van zijn ‘moonshot factory’ X naar Google Cloud. Dat maakte Google Cloud-baas Thomas Kurian bekend in een blogpost

Chronicle werd begin 2018 opgericht en lanceerde zijn eerste commerciële product, telemetrieplatform Backstory, in maart van dit jaar. Backstory draait op Google Cloud en zuigt grote hoeveelheden beveiligingsgerelateerde data uit de systemen van een organisatie om die te controleren tegen informatie over online bedreigingen.

Ook VirusTotal, dat Google in 2012 kocht, is sinds de oprichting van Chronicle onderdeel van het securitybedrijf. Daarmee kunnen gebruikers gratis verdachte bestanden controleren aan de hand van meer dan 100 verschillende antivirus-engines. Chronicle vulde de basisfunctionaliteit aan met een Enterprise-versie, die uitgebreidere mogelijkheden biedt.

Integratie

Het Chronicle-team verhuist in de komende weken naar de Google Cloud-groep en de producten worden geïntegreerd in de securitydiensten van Google Cloud. VirusTotal zorgt voor een verbeterde detectie van bedreigingen in cloudimplementaties, terwijl Backstory een aanvulling vorm op de bestaande functies voor inbreukbeheer van het platform.

“Chronicles Backstory-onderzoeksflows, toegevoegd aan de detectie-, incidentbeheer- en herstelmogelijkheden van Google Cloud, zullen een alomvattende end-to-end-oplossing bieden die klanten in staat stelt om bedreigingen sneller te detecteren en te beperken, zowel binnen hun cloudimplementaties als binnen hun gehele onderneming”, zegt Kurian.

Dat lijkt erop te wijzen dat Google van plan is om Backstory ook voor klanten hun on-premises infrastructuur beschikbaar te maken, en mogelijk zelfs voor concurrerende clouds. Sinds Kurian aan het roer staat, kijkt Google steeds meer in de richting van hybrid en multicloud. Eerder dit jaar lanceerde het Anthos, een product waarmee bedrijven hun toepassingen ongewijzigd op elke cloud en on-premises kunnen inzetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home