Cloudmarkt groeit met 50 miljard dollar, AWS blijft de grootste

De totale omzet in de cloudmarkt is in 2021 gegroeid tot 191,7 miljard dollar, komende van 142 miljard dollar in 2020.

De cloudmarkt is met 35 procent gegroeid in 2021 vergeleken met 2021. De totale omzet van de markt bedroeg het afgelopen jaar 191,7 miljard dollar. Zo dikt de omzet aan met net geen 50 miljard dollar. Dat rapporteren de analisten van Canalys.

AWS blijft de grootste

Samen groeiden marktleiders AWS, Microsoft Azure en Google Cloud met 45 procent. Ze zijn met z’n drieën verantwoordelijk voor 64 procent van het geld dat in de sector werd uitgegeven. AWS blijft de grootste met een aandeel van 33 procent in de omzet. Azure heeft vandaag 22 procent van de markt in handen. Google staat op plaats drie met 9 procent.

De kleinste grote provider kende wel de meest significante groei: 63 procent vergeleken met 46 procent voor Microsoft en 40 procent voor AWS. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat de groei op jaarbasis procentueel lager ligt voor organisaties die al een groter deel van de koek in handen hebben. Het marktaandeel van AWS blijft de laatste jaren redelijk stabiel in de groeiende markt, terwijl Microsoft en Google wel relatief groter worden. Dat gaat ten koste van andere kleinere spelers zoals IBM.

Synergy rapporteert gelijkaardige cijfers. Voor het afgelopen kwartaal zien beide analysebureaus een omzet van 50 miljard dollar. Het afgelopen jaar groeide de cloud nog sneller dan in 2020 tijdens de uitbraak van de pandemie. Het bedrijf merkt op dat enterprises vandaag gemiddeld twee keer zoveel uitgeven aan de cloud dan aan hun eigen datacenters.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home