Cloudera introduceert nieuwe fase van open data lakehouse voor zakelijke AI 

Cloudera onthult verbeteringen in zijn open data lakehouse, gericht op het ontsluiten van het zakelijke AI-potentieel van klantgegevens met Apache Iceberg, voor zowel publieke als private clouds. 

Cloudera heeft aangekondigd dat het de mogelijkheden van zijn open data lakehouse uitbreidt met specifieke verbeteringen die organisaties in staat stellen op schaal betrouwbare analyses en AI-toepassingen te gebruiken. Het open data lakehouse integreert nu Apache Iceberg in zowel publieke als private cloudomgevingen. Deze zijn gericht op het maximaliseren van de waarde van bedrijfsdata voor zakelijke AI. 

Schaalbare AI-implementaties met Apache Iceberg

Recent onderzoek door Cloudera toont aan dat meer dan de helft van de Amerikaanse organisaties generatieve AI inzet, maar dat velen daarvan stuiten op hindernissen zoals verspreide data-infrastructuren of veiligheidsissues. Apache Iceberg, een open-source tabelformaat voor uitgebreide analyses, biedt een oplossing door AI-toepassingen te vergemakkelijken op de omvangrijke bedrijfsgegevens die beschikbaar zijn in zowel de cloud als op locatie. 

lees ook

Cloudera en AWS werken samen om cloud-native databeheer te schalen

Daarnaast introduceert Cloudera waarde toevoegende updates aan zijn platform, waaronder zero downtime upgrades, beveiligingsverbeteringen en nieuwe functies voor Apache Ozone die een grotere schaalbaarheid en lagere kosten beloven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home