Cloudera en AWS werken samen om cloud-native databeheer te schalen

Cloudera

Het Cloudera Data Platform integreert nu rechtstreeks met AWS-services om een open data lakehouse in de cloud te ontwikkelen.

Cloudera kondigt de strategische samenwerkingsovereenkomst met AWS aan in een persbericht. Het gaat om een uitdieping van de al bestaande relatie tussen beide bedrijven, want het Cloudera Data Platform (CDP) was al beschikbaar via de AWS Marketplace. Het dataplatform integreert nu nog dieper met AWS-services om cloud-native databeheer en -analyse te schalen en kosten te verlagen, met als einddoel om een open data lakehouse op te zetten voor generatieve AI.

lees ook

AWS schakelt een versnelling hoger, maar kruipt niet noodzakelijk zelf achter het stuur

Cloudera werkt met AWS samen om de meest kritische componenten van zijn platform uit te voeren. Denk hierbij aan data in motion, data lake house, datawarehouse, operationele database, AI/machine learning, master data management en end-to-end security. Deze samenwerking helpt klanten om snel naar CDP in de cloud te migreren, zonder applicaties te refactoren, terwijl tevens hybride implementaties worden ondersteund.

Rechtstreekse integratie

Sterker zelfs, CDP is ontwikkeld om rechtstreeks te integreren met de native AWS-diensten, stelt het persbericht. Het platform van Cloudera communiceert vlot met applicaties zoals Amazon Simple Storage Service, Elastic Kubernetes Service en Elastic Compute Cloud. Klanten hoeven die integraties ook niet zelf te beheren.

Met nauwere hardware- en AWS-service-integratie krijgen klanten zowel de best mogelijke ervaring, security en governance, als kostenbesparende opties ter ondersteuning hun meest kritische analytische workloads”, zegt Paul Codding, Executive Vice President Product Management van Cloudera.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home