Cisco en Nutanix bouwen samen aan hybride multicloud

multicloud

Cisco en Nutanix bundelen de krachten om bedrijven naar de hybride multicloud te begeleiden. Cisco zorgt voor de infrastructuur, Nutanix levert zijn cloudplatform aan.

De samenwerking wordt aangekondigd met een persbericht. Naar eigen zeggen willen Cisco en Nutanix het ‘meest complete hybride multicloud-aanbod’ op de markt brengen. De computing- en netwerkinfrastructuur van Cisco zal integreren met het vendoronafhankelijke cloudplatform van Nutanix. Beide bedrijven willen binnen de negentig dagen hun aanbod op de markt brengen, dat onder de merknaam van Cisco zal aangeboden worden.

Hybride multicloud is een belangrijke stokpaardje voor Nutanix, leerden we uit eerdere gesprekken met het bedrijf. Organisaties kijken met interesse naar een hybride multicloud om te ontsnappen aan de lock-in-praktijken van grote cloudproviders. CEO Rajiv Ramaswami maakte het standpunt van Nutanix in de cloudmarkt ons recent zeer duidelijk: “Alles in één cloud zetten is niet wenselijk of mogelijk.”

Orde in de chaos

Het grote probleem waar organisaties in een hybride multicloudomgeving mee worstelen, is de complexiteit. Data staan verspreid over één of meerdere cloudplatformen en on-premise servers. In geen tijd zit je opnieuw met silo’s. Nutanix wil orde scheppen in de chaos met zijn cloudplatform dat onafhankelijk is van providers en zo het beheer van de verschillende hybride cloud-componenten kan samenbrengen.

lees ook

Orde in het circus: Nutanix wil structuur en eenvoud naar de hybride multicloud brengen

Cisco staat in voor de hardwarekant van het verhaal. Het cloudplatform van Nutanix zal nu moeiteloos kunnen draaien op de UCS-servers van Cisco. Cisco staat ook in voor een vlotte netwerkverbinding tussen die servers en de beveiliging van die verbinding, een domein waarin het bedrijf zich steeds prominenter in wil profileren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home