BlackBerry en Baidu werken samen aan zelfrijdende auto’s

BlackBerry doet al een tijdje zijn best om een rol van betekenis te spelen op het gebied van zelfrijdende auto’s. Het bedrijf doet vandaag een duit in dat zakje door een deal te tekenen met de Chinese internetgigant Baidu. Samen werken de twee bedrijven aan de ontwikkeling van software voor de autonome voertuigen.

Dat meldt financieel persbureau Bloomberg vandaag op basis van bericht van de twee bedrijven. Binnen de deal zal Baidu het besturingssysteem voor auto’s van BlackBerry, QNX, integreren met zijn eigen Apollo. Dat laatste is een platform voor zelfrijdende voertuigen, waarbinnen autofabrikanten allerlei systemen krijgen om autonome voertuigen te ontwerpen.

De QNX-afdeling

BlackBerry heeft al jaren een belangrijke positie als het aankomt op het bouwen en ontwikkelen van systemen die entertainment- en kaartenprogramma’s moeten draaien in auto’s. Kortom: het besturingssysteem van het bedrijf maakt het mogelijk om die programma’s te gebruiken in een auto.

Nu probeert het bedrijf de expertise die het dankzij die QNX-afdeling heeft te gebruiken om besturingssystemen te ontwikkelen die veel complexere taken aankunnen. Daarmee wil het vooral inspelen op de opkomende markt van zelfrijdende voertuigen, waar enorm veel bedrijven een graantje van willen meepikken.

Baidu is de grootste zoekmachineaanbieder van China en bouwt al jaren aan het Apollo-systeem. Daaraan werkt het met tientallen partnerbedrijven samen om uiteindelijk het dominante autosoftwarebedrijf te worden. Afgelopen september kondigde het nog een fonds van 1,5 miljard dollar aan om die ambitie werkelijkheid te laten worden. De samenwerking van Baidu en BlackBerry is dus niet zomaar een samenwerking van twee bedrijven die denken wat extra’s te kunnen verdienen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home