AWS voorziet veilige toegangscontrole voor interne applicaties via Verified Access

aws

Amazon Web Services lanceert AWS Verified Access. De dienst laat organisaties toe om hun interne toepassingen eenvoudig van een loginportaal te voorzien.

Cloudreus AWS lanceert AWS Verified Access voor het grote publiek. De oplossing werd al aangekondigd tijdens Re:Invent vorig jaar, maar is nu pas algemeen beschikbaar. AWS Verified Access moet organisaties de mogelijkheid geven om eenvoudig veilige toegangsmechanismen in te bouwen voor hun eigen bedrijfsapplicaties, zonder dat daar geklooi met een VPN bij komt kijken.

Veiliger

Verified Access neemt het loginmenu van applicaties over en beveiligt toegang op basis van zero trust-principes. Het systeem verifieerd gebruikers op basis van logingegevens, rekening houdend met bijkomende relevante parameters. Zo onderzoekt de oplossing optioneel of een verbinding wel via een erkent toestel komt, of via een veilig netwerk en niet een publieke hotspot in de Krim.

lees ook

AWS voelt economische vertraging maar spreekt niet van besparingen – update

Het systeem zorgt ervoor dat gebruikers rechtstreeks met bedrijfsapplicaties kunnen verbinden, zonder dat ze via een VPN-tunnel met het bedrijfsnetwerk moeten verbinden. Dat is niet alleen veiliger maar ook eenvoudiger en performanter. Een VPN geeft werknemers immers de sleutel tot de netwerkvoordeur, terwijl Verified Access heel nauwkeurig toegang geeft tot specifieke applicaties aan werknemers die daar recht op hebben, zonder dat het interne bedrijfsnetwerk daarbij wordt blootgesteld.

Integratie

AWS Verified Acces zit geïntegreerd met de AWS Web Application Firewall en kan zo verschillende types van aanvallen blokkeren. De oplossing werkt samen met tal van populaire providers van identiteits- en SSO-oplossingen zoals Beyond Identity, CrowdStrike, CyberArk, Cisco Duo, Jamf, JumpCloud, Okta en Ping Identity.

AWS factureert je op basis van uren per applicatie geassocieerd met Verified Access. Van één tot 148.800 app-uren per maand, verdeeld over tot 200 applicaties, betaal je 27 dollarcent per uur. Ga je daarboven, dan daalt de prijs tot 20 dollarcent per uur. Bijkomend rekent AWS een kost van 0,02 dollar per verwerkte gigabyte aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home