AWS lanceert nieuwe EC2-instances met Intel Xeon voor EDA-workloads

Amazon Web Services lanceert krachtige EC2 X2iezn-instances op maat van electronic design automation.

AWS introduceert krachtige nieuwe instances in zijn EC2-aanbod. De x2iezninstances zijn bedoeld om electronic design automation (EDA) te ondersteunen. Ze maken gebruik van Cascade Lake-processors uit het Intel Xeon Scalable-gamma. In de configuratie van AWS hebben de chips een maximale kloksnelheid van 4,5 GHz en worden ze vergezeld van 1,5 TB aan geheugen. De instances moeten een tot 55 procent betere prijs-prestatieverhouding bieden dan hun voorgangers.

Verschillende opties

Naar goede gewoonte komen de instances in meerdere smaakjes. Aan de onderkant van de line-up zit de x2iezn.2xlarge met acht vCPU’s, 256 GB aan RAM, 3,17 Gbps EBS-bandbreedte en 25 Gbps algemene bandbreedte. De x2iezn.12xlarge is de krachtigste instance uit het gamma en heeft niet als de x2iezn.metal alle 48 rekenkernen van de Xeon-chip ter beschikking. Naast de eerdergenoemde 1,5 TB aan RAM krijg je nog 100 Gbps algemene bandbreedte en 19 Gbps EBS-geoptimaliseerde bandbreedte.

Klanten zullen hyperthreading optioneel kunnen in- en uitschakelen, al naargelang wat het beste werkt voor specifieke workloads. AWS rolt de x2iezn-instances in eerste instantie uit in Enkele Amerikaanse en Aziatische regio’s maar ook in Europa (Ierland).

lees ook

AWS plant toch lokaal datacenter in België

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home