AWS kondigt vier nieuwe opslagdiensten aan om databeheer te verbeteren

aws reinvent

AWS biedt klanten nog meer keuze met de lancering van vier nieuwe cloudopslagdiensten. Elke nieuwe optie kan hen kosten helpen besparen of meer veiligheid garanderen.

Data is vandaag belangrijker dan ooit, maar door de enorme hoeveelheid ervan is er ook meer flexibiliteit nodig. Op zijn jaarlijkse re:Invent-conferentie kondigt AWS vier nieuwe opslagdiensten aan.

De eerste optie is een nieuwe Amazon S3 Glacier-tier waar je gearchiveerde data in milliseconden kan raadplegen. Volgens de cloudgigant is het vandaag de goedkoopste optie wanneer je data op lange termijn wil bewaren en die amper moet raadplegen, maar toch snelle beschikbaarheid wenst wanneer nodig.

AWS drukt verder ook de kosten voor het archiveren van snapshots met de nieuwe Amazon EBS Snapshots Archive-dienst. Deze nieuwe tier is tot 75 procent goedkoper voor iedereen die snapshots voor maanden of jaren moet bewaren. De cloudgigant verduidelijkt dat klanten hun snapshots handig naar EBS Snapshots Archive kunnen verhuizen met één applicatie-programmeerinterface.

Centrale back-uptools

AWS lanceert ook een nieuwe Amazon FSx for OpenZFS-dienst om handig data van on-premises file-servicers naar AWS te verhuizen zonder applicatiecode te wijzigen. Volgens AWS moet je hiermee niet langer uitdagende kwalificaties doorlopen en bestaande tools veranderen. De dienst levert tot 1 miljoen IOPS met een latency van honderden microseconden.

Tot slot breidt AWS de bestaande back-upmogelijkheden uit naar on-premises- en cloudworksloads. Voortaan ondersteunt het ook Amazon S3 en VMware-workloads. Dankzij de ondersteuning voor S3 kunnen gebruikers custom scripts die ze gebruiken om centraal back-ups te beheren vervangen naar gehele applicaties.

De nieuwe opslagdiensten zijn onmiddellijk beschikbaar voor organisaties om mee aan de slag te gaan. Klik hier om al het andere nieuws van AWS op re:Invent te lezen.

lees ook

AWS wil Microsoft Azure niet meteen achterna met lokale datacenterregio

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home