AWS AppFabric is het bindweefsel tussen je SaaS-applicaties

AWS

Om organisaties de bomen door het SaaS-bos te laten zien, lanceert AWS AppFabric. AppFabric brengt applicaties van extern partijen samen om ze via één centrale plek te beheren.

AWS kondigt de algemene beschikbaarheid van AppFabric aan in een persbericht. Het Engelstalige woordje ‘fabric’ betekent ‘weefsel’ in het Nederlands en dat is exact wat AppFabric moet zijn. Organisaties kunnen met AppFabric SaaS-applicaties van externe partijen overhevelen naar de centrale beheerconsole van de AWS-cloud. Dit moet applicaties van verschillende vendoren vlotter met elkaar doen ‘spreken’ en maakt het ook mogelijk om uniforme beveiligingsregels in te stellen.

Organisaties kunnen best wel wat hulp gebruiken om door het SaaS-oerwoud te navigeren. Volgens cijfers die Statista bijhoudt heeft een bedrijf vandaag gemiddeld meer dan honderd verschillende applicaties in gebruik. Dit overaanbod aan applicaties werkt silovorming in de hand, wat één van de grootste obstakels is om data efficiënt te gebruiken, zoals verschillende studies al hebben aangetoond.  

Generatieve AI

AWS maakt zich dan ook sterk dat AppFabric organisaties ook op weg zal helpen om generatieve AI in te zetten in de dagelijkse werking. In een toekomstige release van AppFabric zullen AI-features worden toegevoegd die proactief data verzamelen van gekoppelde applicaties en daarop suggesties doen voor het beheer. Meteen ook een goede gelegenheid voor AWS om Bedrock nog eens te promoten, want we durven wel eens vergeten dat Amazon ook meedoet aan de AI-race.

lees ook

AWS schakelt een versnelling hoger, maar kruipt niet noodzakelijk zelf achter het stuur

AppFabric is per direct beschikbaar, al beperkt de beschikbaarheid in Europa zich voorlopig tot de cloudregio in Ierland. Meerdere regio’s zullen snel volgen, belooft AWS, dus bedrijven die zijn aangesloten op de datacenters in Frankfurt en Parijs zullen ook spoedig van AppFabric gebruik kunnen maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home