Avaya lanceert nieuwe cloudcapaciteiten met focus op hybride

Technologiebedrijf Avaya stelde op zijn eigen conferentie Engage nieuwe cloudfuncties voor.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Avaya lanceerde op Engage 2023, in Orlando, verschillende nieuwe cloudcapaciteiten. In het verleden deed Avaya sowieso al eerder inspanningen om hun clouddiensten te verbeteren.

Nieuw in het aanbod

Er werden nieuwe functies voorgesteld voor Avaya’s communicatie-applicaties en een upgrade van de professionele diensten.

Enterprise Cloud werd nog maar een goede maand geleden geïntroduceerd en krijgt nu al updates. Het systeem huist veel tools voor onderlinge communicatie van werknemers en applicaties voor contactcenters. Avaya onthulde dat Enterprise Cloud nu ook kan worden uitgevouwen in een single-tenant cloudomgeving op Microsoft Azure.

Updates zijn er ook voor Experience Platform, een verzameling functies in de cloud die vooral dienen voor contactcenters en customer support. Daar komt nu de tool Experience Platform Connect bij. Hiermee kunnen bedrijven hun bestaande Avaya-software die ze ter plaatse hebben, uitbreiden met functies van het in de cloud gebaseerde Experience Platform.

lees ook

Avaya Spaces introduceert API’s voor betere integratie in CRM en RPA

Verder zijn er upgrades voor Call Center Elite, een applicatie die vooral de helpdesk van een organisatie ondersteunt (onder andere door tickets aan te maken). Die tool bevat bijvoorbeeld nu een AI-functie die achtergrondgeluid moet wegfilteren. Bovendien is er nu ook ondersteuning voor WebRTC, een open-source technologie die browser-based teleconferenties faciliteert. Daarenboven kan de interface van Call Center Elite nu worden gepersonaliseerd en informatie tonen die relevant is voor het werk van iedere helpdeskmedewerker.

Nieuwe naam

Deze updates vallen samen met een rebranding van het bedrijf, Avaya Professional Services gaat nu door het leven als Avaya Customer Experience Services. Vraag is of die naamsverandering ook gelinkt is aan het faillissement dat Avaya enkele maanden terug aanvroeg in de VS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home