Atos breidt OneCloud uit met oplossing voor data-governance

Atos

Atos lanceert OneCloud Sovereign Shield. Die oplossing past in het OneCloud-aanbod van het bedrijf en moet klanten helpen om de controle over hun data te bewaren in het licht van strakke wetgeving.

Atos introduceert OneCloud Sovereign Shield. Die oplossing past in het OneCloud-initiatief dat de Franse technologiereus vorig jaar uit de doeken deed. Met OneCloud wil Atos een centraal aanspreekpunt zijn voor alles wat met cloud te maken heeft: van on-premises tot hyperscaler en alles daartussen. OneCloud berust daartoe op zowel producten van Atos zelf als oplossingen van partners zoals AWS, Microsoft Azure, Dell en Red Hat.

Opzet

Sovereign Shield is opnieuw een term waaronder een veelvoud aan capaciteiten schuilt. Atos wil ervoor zorgen dat bedrijven de totale controle over hun data behouden en in staat zijn hoge juridische en industriële standaarden na te leven. Denk daarbij aan de vereisten voor Gaia-X en het European Cybersecurity Scheme van ENISA.

De oplossing ontfermt zich over gegevens in-premises, in de cloud, de edge en in transitie van de ene naar de andere locatie. Data blijven altijd veilig en dat is controleerbaar, volgens Atos zelf. Organisaties kunnen data in specifieke regio’s houden en audits zijn mogelijk.

Maatwerk

Dat de oplossing misschien wat vaag klinkt, is niet verwonderlijk. Wat Sovereign Shield precies inhoudt, hangt van klant tot klant af aangezien Atos maatwerk wil aanbieden. Zie Sovereign Shield dus eerder als een framework van verschillende controlemechanismen die organisaties kunnen implementeren over hun totale infrastructuur.

De componenten zelf zijn een combinatie van eigen producten en samenwerkingen. Atos zelf schuift onder andere zijn BullSequana Edge-servers naar voren, samen met de Trustway-line-up van encryptieprododucten, de Evidian-software voor identiteits- en toegangsbeheer, IDnomic Trusted Identities en de cybersecurity-as-a-service-diensten. Wat de samenwerkingen betreft volgen specifieke aankondigingen nog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home