Atlassian stopt met het verkopen van on-premises serverlicenties

Sinds deze week is Atlassian gestopt met het verkopen van on-premises serverlicenties. Bestaande klanten met on-premises licenties worden nog ondersteund tot 2024. Om de pijn van deze stap te verzachten voor grote organisaties, introduceerde het bedrijf vandaag een nieuwe all-inclusive prijsschaal voor enterprises. 

Voorheen bood Atlassian drie verschillende pakketten voor drie verschillende prijzen: gratis, standaard en premium. Vanaf nu is de Enterprise Edition het grootste pakket. Deze editie is geschikt voor de meer complexere toepassingen, bedrijven die onbeperkte opties nodig hebben om op te schalen en sterke eisen stellen aan de beveiliging. 

Klanten die kiezen voor het enterprise pakket krijgen onbeperkte toegang tot de volledige productlijn van Atlassian. Grote bedrijven met meerdere afdelingen kunnen bijvoorbeeld 20 accounts hebben voor Jira en Confluence. Elke afdeling gebruikt een eigen installatie van de tool. Tegelijkertijd is het mogelijk om alle installaties vanuit één centrale managementconsole te beheren.

Duwtje in de rug om klanten te laten overstappen naar de cloud

Het idee achter de stap van Atlassian is om bestaande klanten over te zetten naar de cloud. Tijdens de pandemie zagen we dat bedrijven van elk formaat de overstap maakten naar de cloud. Met het afkappen van on-premises en een extra prijspakket voor de cloud, wil Atlassian zijn klanten aanmoedigen om ook de overstap te maken. 

Volgens Atlassian chief revenue officer Cameron Deatsch zijn veel grote klanten van Atlassian al bezig met een plan om in de komende jaren over te gaan op de cloud. “De algemene beschikbaarheid van onze Enterprise Edition gaat dat verder versnellen”, zegt Deatsch. 

Atlassian werkt al langere tijd aan de stap om te stoppen met on-premises en alle klanten naar de cloud te verhuizen. Het plan begon concreet vorm te krijgen wanneer het bedrijf in 2016 overstapte naar AWS en zijn complete aanbod omgooide naar een pakket bestaande uit microservices. Met deze stap maakte Atlassian zich klaar om grote workloads aan te kunnen, die nodig zijn voor enterprises.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home