Amazon vereenvoudigt dataopslag voor AWS

aws

Een nieuwe toepassing op Amazon Elastic Block Store maakt het eenvoudiger om data veilig weg te schrijven naar AWS, de cloud van Amazon.

Amazon komt met de aankondiging van crash consistent snapshots voor Amazon Elastic Block Store (EBS)-diensten op de proppen. Dat gebeurt naar aanleiding van AWS Storage Day. In een blog schrijft Senior Developer Veliswa Boya dat databescherming een belangrijk onderdeel is geworden om hoogstaande applicaties te ontwikkelen. Veel klanten van Amazon gebruiken Amazon Elastic Block Store voor mission-critical applicaties. Voor zij die regelmatig multi-volume snapshots gebruiken, is de nieuwe functie bijzonder handig.

Eenvoudiger data wegschrijven

“Amazon EBS schaalt snel voor de meest veeleisende workloads. Daarom vertrouwen onze klanten op EBS voor belangrijke applicaties zoals SAP, Oracle en Microsoft”, geeft Boya aan. “Met de nieuwe toepassing kunnen gegevens op elk moment worden weggeschreven via EBS Snapshots. Die snapshots houden data vast van alle in- en uitgaande operaties. Wat de gebruiker in staat stelt om het volume in dezelfde staat terug te zetten als voor de back-up.”

Voor de nieuwe toepassing moesten gebruikers die slechts een deel van de data wilden wegschrijven, verschillende API-calls doen. Nu kan dat door de crash consistent snapshots met één API-oproep via de Amazon EC2 console (Elastic Compute Cloud). Dit zou naast eenvoudiger ook kostenbesparend werken, volgens Amazon. De toepassing is vrij beschikbaar.

lees ook

AWS versterkt beveiliging van containers

Amazon File Cache

Naast meer flexibele snapshots kondigde Amazon tijdens AWS Storage Day nog een nieuwe toepassing aan. Amazon File Cache moet workloads in de cloud versnellen en vereenvoudigen. Amazon File Cache voorziet een snelle cache op AWS waardoor het gemakkelijker is om data te verwerken, ongeacht waar die data is opgeslagen. File Cache dient als tijdelijke maar hoogstaande opslaglocatie voor data opgeslagen in on-prem servers of in datasystemen en object stores in AWS.

File Cache is ontworpen om diverse zware cloudworkloads en hybride workflows mogelijk te maken zoals rendering van media, coderingen en data-analyses. De nieuwe toepassing zal later dit jaar beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home