Amazon S3 Storage Lens zorgt voor overzicht S3-gebruik

Tekst

AWS lanceert met S3 Storage Lens een tool waarmee je een overzicht krijgt van je S3-opslaggebruik over complexe omgevingen heen.

AWS beseft dat het alsmaar moeilijker wordt voor klanten met complexe cloudinfrastructuur om vat te krijgen om hun opslagverbruik. Zeker wie S3-buckets in meerdere regio’s heeft, loopt al snel het risico om het overzicht te verliezen. Dat wil AWS nu voorkomen met de lancering van S3 Storage Lens.

S3 Storage Lens is een analysetool die al je object-opslag in kaart brengt over de hele AWS-cloudinfrastructuur heen. Zichtbaarheid is het eerste doel, maar Storage Lens gaat verder dan dat. In totaal krijg je een beeld aan de hand van 29 metrics, waaruit je onder andere kan afleiden hoe het S3-gebruik evolueert over tijd, welke instances er het meeste gebruik van maken en waar eventuele optimalisaties mogelijk zijn. Voor dat laatste zal S3 Storage Lens zelf suggesties maken.

dashboard

IT-teams moeten met Storage Lens bovendien beter in staat zijn eventuele problemen op te sporen en aan te pakken. Via Lens kan je van het brede overzicht inzoomen op het S3-gebruik per instance. S3 Storage Lens komt met een vooraf geconfigureerd dashboard met contextgebaseerde suggesties, maar administrators kunnen dat helemaal naar hun had zetten. Je kan de data bovendien verder exporteren en linken aan andere AWS-diensten.

lees ook

AWS lanceert krachtige gpu-instances gebaseerd op Ampere

AWS S3 Storage Lens is per direct beschikbaar voor alle gebruikers. Een beperkte versie van de tool is gratis. Daarbij krijg je toegang tot 15 gebruiksgerelateerde metrics met 14 dagen dataretentie. De betaalde tier houdt data tot 15 maanden bij en komt met de contextuele suggesties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home