AWS wil eigen Linux-versie promoten door tweejaarlijkse updates te garanderen

linux

AWS start vanaf 2022 met tweejaarlijkse updates voor zijn eigen Linux-distro, een flinke verbetering vergeleken met het matige updatebeleid in het verleden.

Amazon Web Services lanceerde zijn eigen Linux-distro al in 2010, maar deed er zeven jaar over om die te updaten. Om meer vertrouwen te wekken bij klanten wil het vanaf Amazon Linux 2022 tweejaarlijkse updates garanderen. Elke versie wordt vijf jaar ondersteund en elk kwartaal worden er kleine ‘tweaks’ doorgevoerd.

AL2022 maakt gebruik van het Fedora-project als upstream, maar de kans is groot dat AWS bepaalde pakketten zal vervangen door andere niet-Fedora upstreams. De testversie van AL2022 die vandaag beschikbaar is, draait op Fedora 34. De definitieve versie van Amazon Linux 2022 zal uiteindelijk op Fedora 35 draaien. Die laatste zag begin november het levenslicht.

Migreren van eerdere Linux-versies van AWS wordt niet gemakkelijk. De cloudgigant raadt aan om bestaande instances te houden en je applicatie-stack te migreren samen met de OS-configuratie naar een nieuwe AL2022 AMI.

AWS is behoorlijk laat op het Linux-feestje toegekomen. Microsoft, Red Hat, Canonical en anderen bieden al jaren vaste updatecycli voor extra stabiliteit en voorspelbaarheid. AWS laat weten dat AL2022 geen licentiekosten heeft en nauw samenwerkt met AWS-specifieke tools en mogelijkheden. De cloudgigant hoopt hiermee dat klanten die volledig in AWS zitten de overstap naar Amazon Linux zullen maken.

lees ook

AWS laat je voortaan Linux-toepassingen streamen via AppStream

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home