Amazon ElastiCache krijgt serverless-optie

AWS introduceert een serverless-optie voor ElastiCache. Die moet ervoor zorgen dat applicaties en databases vlot toegankelijk blijven onder variabele workloads, zonder veel bijkomende complexiteit.

Op Re:Invent lanceert AWS ElastiCache Serverless. Die oplossing doet wat de naam suggereert: je krijgt een cache waar vaak gebruikte data van databases en applicaties in terecht komt, die mee schaalt met de vraag. ElastiCache is Redis- en Memcached-compatibel en zorgt ervoor dat responstijden dalen tot microseconden. ElastiCache is beschikbaar in verschillende AWS-zones, zodat gebruikers van overal van de prestaties van de cache kunnen genieten.

Geen configuratie

De infrastructuur achter de cache beheren, kan volgens AWS ook eenvoudiger. Daarom verschijnt er een serverless-versie van de oplossing. Met Amazon ElastiCache Serverless kunnen klanten in minder dan een minuut en zonder provisionering van infrastructuur of configuratie een cache aanmaken. Dankzij de servereless-aanpak, waarmee de AWS ervoor zorgt dat de hardware automatisch schaalt in relatie tot de vraag, moeten beheerders hun caches niet meer finetunen.

Ook deze cache-oplossing is beschikbaar in alle AWS-zones. De oplossing is per direct algemeen beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home