Zebra Technologies koopt warenhuisrobot-bouwer Fetch Robotics

Zebra Technologies

Enterprise technologie-gigant Zebra Technologies Corp neemt robotics start-up Fetch Robotics over om zijn aanwezigheid in de industriële robot-markt uit te breiden. De acquisitie is naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar rond. 

Hoewel Zebra een enorme speler is op het gebied van enterprise-technologie, blijft het vaak wat onder de radar. Toch is het bedrijf goed voor een jaarlijkse omzet ter waarde van 4 miljard dollar. 

Zebra verkoopt technologie aan klanten in sectoren als fabricage, supply chain, retail en gezondheidszorg. Het bedrijf biedt producten als robuuste mobiele apparaten, thermische printers voor barcode labels en bonnen, slimme labelprinters, draagbare lezers en antennes, kaartenprinters en andere speciale printen. Ook levert Zebra de bijbehorende software voor de hardware die het verkoopt.

Naast dit alles is Zebra ook actief in robotics. Het bedrijf heeft zijn eigen retail robotics-producten, zoals zijn SmartSight inventarisatiesysteem. Ook heeft Zebra al een aandeel in andere robotics-bedrijven, zoals Locus Robotics. Met de aankoop van Fetch breidt Zebra zijn aanwezigheid in de Robotics-markt verder uit. 

De verschillende robots van Fetch

Fetch bouwt autonome warehouse robots voor verpakkingsmagazijnen. Het bedrijf heeft een handvol machines ontworpen die bedoeld zijn voor verschillende rollen binnen een magazijn. Bijvoorbeeld zijn VirtualConveyer-bot, een systeem op wielen dat zich verplaatst door een groot magazijn om pallets te verplaatsen en deze te stapelen of op een lopende band te zetten. 

Verder heeft Fetch onder meer een robot genaamd TagSurveyor die items in de schappen van een magazijn kan scannen en een lijst maakt van wat waar ligt. Ook ontwikkelde Fetch aan het begin van de pandemie een robot die in staat is om werkplekken te desinfecteren. 

Het grote voordeel van de producten van Fetch, is dat ze veel handmatige taken uitvoeren die normaal gedaan moesten worden door mensen. Veel grote logistieke bedrijven, waaronder DHL en Universal Logistics Holdings maken al gebruik van Fetch-robots. 

Wat is Zebra van plan met Fetch?

Zebra werkte in het verleden al samen met Fetch. Begin 2020 kondigden de bedrijven een samenwerking aan waarbij de Fulfillment Edge software van Zebra werd geïntegreerd in robots van Fetch. 

Door Fetch te kopen, wil Zebra de technologie integreren om menselijke medewerkers te verbinden met robots, tools als mobiele scanners en software die de doorstroom van distributie, fabricage en retail aanwijst. 

Volgens Zebra CEO Anders Gustafsson helpt de overname van Fetch zijn bedrijf om de visie van enterprise asset intelligence te versnellen en te groeien op het gebied van intelligente industriële automatisering. “Deze stap breidt onze voortdurende toewijding uit om de supply chain vanaf het moment van productie tot het moment van consumptie te optimaliseren”, aldus Gustafsson. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home