Robots helpen ons uit de nood: hoe werk voor altijd is veranderd

RPA robot

De pandemie maakte van automatisering plots een essentiële technologie. Bedrijven moeten in uitdagende omstandigheden dezelfde dienstverlening blijven bieden, of daar zelfs een schepje bovenop doen. Softwarerobots bieden een oplossing.

De manier waarop we werken is drastisch veranderd. Met die verandering gaat een stijging in de populariteit van RPA gepaard. Robotic Process Automation wint aan belang in zowat alle sectoren. RPA maakt gebruik van software om eenvoudige taken op een computer uit te voeren zoals een mens dat zou doen, dus los van API’s. De afgelopen maanden zorgde de technologie ervoor dat bedrijven konden doorwerken in weinig vanzelfsprekende omstandigheden.

De uitdagingen voor ondernemingen zijn legio, maar enkele problemen springen er tussenuit. Zo stijgt de vraag van klanten terwijl thuiswerk de mogelijkheid van werknemers om aan de verwachtingen te beantwoorden inperkt. Verder worden bedrijven geconfronteerd met onvoorziene en massale vragen. Denk maar aan de massale verwerking van abonnementen, of de verwerking van uitkeringen. Tot slot storten papiergebaseerde workflows in elkaar aangezien mensen niet meer samenwerken.

Robotcollega’s

In onderstaande white paper komen oplossingen voor bovengenoemde problemen aan bod. Software robots kunnen repetitieve taken overnemen van menselijke werknemers en zo de efficiëntie een boost geven. Zij kunnen abonnementswijzigingen doorvoeren of massaal facturen verwerken, zodat menselijke collega’s zich op belangrijkere zaken kunnen focussen. Een RPA-bot die twee minuten van een workflow afhaalt door een inefficiënt proces over te nemen, verdient al snel zijn strepen wanneer je de prestatiewinst over alle werknemers en een heel jaar bekijkt.

In het rapport ontdek je waarom nu het moment is om automatisering te omarmen, niet alleen voor enterprises maar ook voor kmo’s. Het is opgebouwd op basis van interviews met Europese experts, waaronder de Belgische Saskia Van Uffelen, Intrum Corporate Vice President en auteur van Dare for Tomorrow. “Automatisering doet geen jobs verdwijnen”, argumenteert ze, “een gebrek aan kennis daarintegen…”

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home