Wit-Gele Kruis raadpleegt patiëntendossiers voortaan overal online door Nexuzhealth

Gezondheidszorg

Het Wit-Gele Kruis kondigt een samenwerking aan met Nexuzhealth. De afdelingen in Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant kunnen daardoor voortaan patiëntendossiers digitaal raadplegen en aanvullen.

Het Wit-Gele Kruis van Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan een samenwerking aan met Nexuzhealth. Dat is een digitaal platform waarop medische dossiers te raadplegen en aan te vullen zijn.

Het digitale verpleegdossier maakte nog geen 15 jaar geleden zijn intrede binnen de organisatie, laat het Wit-Gele Kruis weten. De nieuwe samenwerking kondigt een derde vernieuwing aan van het digitale dossier.

Nood aan een partner

Het Wit-Gele Kruis geeft door de samenwerking de eigen ontwikkeling van software uit handen. Volgens de organisatie is het niet langer mogelijk zonder partner bij te blijven met informatisering. Daarvoor evolueert alles te snel, is er te horen.

De oplossing vindt de organisatie bij Nexuzhealth. Het Wit-Gele Kruis vindt het een groot voordeel dat de software van deze partner volledig in de cloud draait. Verpleegkundigen verliezen hierdoor geen tijd aan updates. Als er geen toegang tot het internet mogelijk is, kunnen zorgverleners ook terugvallen op de mobiele app.

lees ook

Nexuzhealth lanceert elektronisch medisch patiëntendossier in de cloud

Eén gedeeld dossier

“Het uitwisselen van informatie en samenwerking met andere disciplines is belangrijk voor de kwaliteit van zorg voor onze patiënten”, zegt Wim Allemeersch, algemeen directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.

“Nexuzhealth werkt met één gedeeld patiëntendossier”, vult Gertie Delande, CEO van nexuzhealth, aan. “Doordat iedereen bijdraagt aan hetzelfde patiëntendossier, krijgt de zorgverlener een uitgebreider beeld van de gezondheidstoestand van de patiënt. Daarnaast biedt het gedeeld dossier tal van mogelijkheden voor multidisciplinaire samenwerking en een vlotte uitwisseling van gegevens tussen huisartsen, thuisverpleegkundigen, specialisten en ziekenhuizen. Uiteraard gebeurt alles met geavanceerde toegangscontroles en met respect voor de privacy van de zorgverlener en de patiënt.”

Patiënten ook toegang

Naast de zorgverleners kunnen ook de patiënten hun eigen dossier eenvoudig opvolgen. De organisatie moedigt patiënten ook aan dat dossier zelf aan te vullen. Om dat mogelijk te maken, krijgen zij toegang tot de app Mynexuzhealth.

lees ook

De veiligheid van patiënten is een kwestie die iedereen aangaat

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home