Nexuzhealth lanceert elektronisch medisch patiëntendossier in de cloud

Het cloudgebaseerde elektrisch medisch dossier van Nexuzhealth krijgt groen licht voor uitrol onder de voorwaarden van het RIZIV. Het systeem biedt een eenvoudig en veilige centraal beheer van patiëntendossiers, toegankelijk voor alle relevante gezondheidsmedewerkers.

Nexuzhealth, in 2016 opgericht door het UZ Leuven en Cegeka, lanceert het Elektronisch Medisch Dossier (EMD). Dat is een cloudgebaseerde opvolger van het Klinisch Werkstation (KWS): een elektronisch patiëntendossier dat vandaag al door 33 Vlaamse zorginstellingen wordt gebruikt. EMD heeft hetzelfde opzet als KWS: patiëntendata via een centraal dossier toegankelijk maken voor relevante hulpverleners en de patiënten zelf. EMD maakt dat nu eenvoudiger dan ooit via een cloudgebaseerde aanpak.

Het traditionele KWS was toegankelijk voor zorgverleners zoals huisartsen, maar zij konden het niet bewerken. Het dossier was in de praktijk in het beheer van de ziekenhuizen. Via het EMD krijgt de huisarts ook de volledige toegang tot de patiëntendata.

Clouddossier

Het elektronisch medisch patiëntendossier draait volledig in de cloud en wordt beheerd en beveiligd door Nexuzhealth. De dienst bevat de nodige toegangscontroles zodat enkel bevoegde personen de patiëntendata kunnen raadplegen. Omdat de applicatie in de cloud draait, hoeven huisartsen niet te investeren in infrastructuur of extra beveiliging. Zoals een traditionele SaaS-toepassing is het EMD toegankelijk langs de browser.

EMD is sterk geïntegreerd met KWS zodat alle data netjes op één plek komen te staan. Verder voorziet Nexuzhealth integratie met onder andere eHealth voor de communicatie met andere gezondsheidstoepassingen. Zo kunnen ook zorgverleners zonder Nexuzhealth aan de data in het dossier wanneer dat nodig is.

Brede toepassing

Op termijn wil Nexuzhealth het EMD uitbreiden naar nog meer medische professionals. Denk daarbij onder andere aan thuisverpleging. Omdat de toepassing in de cloud draait, is het eenvoudig om meerdere partijen bij het EMD te betrekken. In theorie is het zelfs mogelijk om via een mobiele app te werken in de toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home