WeTransfer komt in Italiaanse handen

wetransfer

WeTransfer wordt overgenomen door het Italiaanse Bending Spoons.

WeTransfer, bekend van zijn gelijknamige platform om bestanden te verzenden, kondigt de overname op woensdag aan met een persbericht. Financiële gegevens over de overname worden niet mee gedeeld. Het is nog niet duidelijk wat de overname zal betekenen voor de werknemers van WeTransfer. Overnemer Bending Spoons belooft wel drie miljoen te stoppen in het fonds om contentmakers te steunen.

lees ook

WeTransfer biedt nu betaalknop aan voor makers om rechtstreeks te verkopen

Het Italiaanse Bending Spoons, met hoofdkantoor in Milaan, is geen kleine garnaal in de Europese techindustrie. De waarde van het bedrijf wordt op 2,6 miljard euro geschat. Bending Spoons nam eerder al de notitie-app Evernote over en aasde zonder succes op YouTube-tegenhanger Vimeo. CEO van het bedrijf is Luca Ferrari, ondanks zijn achternaam geen ‘familie van’.

WeTransfer plande enkele jaren geleden nog een beursgang, maar kwam daar in 2022 op terug wegens het ‘ongunstige investeringsklimaat’. Het platform telt 80 miljoen actieve gebruikers, waarvan 600.000 betalende. De inkomsten zijn grotendeels afhankelijk van advertenties, blijkt uit de laatste cijfers die het bedrijf bekend maakte.

“In de afgelopen tien jaar is WeTransfer uitgegroeid van een eenvoudig tool voor het delen van bestanden tot een zeer winstgevend en impactvol platform waarop miljoenen creatieve professionals en ontwerpers vertrouwen. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een periode van versnelde groei doorgemaakt, gevoed door strategische productontwikkeling. Deze mijlpaal zal beide bedrijven aanvullen, onze groei stimuleren en ons helpen nog meer creativiteit te creëren”, zegt WeTransfer CEO Alexandar Vassilev.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home