WBTC: Nieuwe token met bitcoinwaarde op Ethereum-blockchain

bitcoin gold

Naast digitale valuta afkortingen als BTC (Bitcoin), BCC (BitConnect) en ETC (Ethereum Classic) bestaat sinds kort ook WBTC (Wrapped Bitcoin). Dit is een token op de Ethereum-blockchain, direct gebonden aan de waarde van Bitcoin.

De officiële afkorting voor Bitcoin is BTC.  Voor de wetenschap en medisch gebruik in de blockchain wordt de digitale valuta afkorting BTC gebruikt en ETC verwijst naar een afsplitsing van een reeds bestaande cryptocurrency, Ethereum. Het betreft geen nieuwe digitale betalingseenheid (token). WBTC is een gecombineerde inspanning van Kyber Network, Republic Protocol en BitGo. Het token zou volgens Crypto Coins News (CCN) twee belangrijke effecten op cryptocurrency hebben.

Slimme Ethereum-contracten

Als eerste stelt het Bitcoin in staat om van nature deel te nemen aan slimme Ethereum contracten op de Ethereum blockchain. Deze blockchain blijft volgens CCN de dominante modus in termen van slimme contracten, hoewel in het verleden meerdere pogingen ondernomen zijn om slimme contracten op de eigen keten van Bitcoin te initiëren. Een daarvan is QTUM, dat de Ethereum Virtual Machine op het Bitcoin-netwerk uitvoert, naast ook Rootstock, dat de kenmerken van Ethereum voor Bitcoin weerspiegelt. Gedecentraliseerde vooruitzichten van Ethereum-toepassingen zouden recentelijk in twijfel zijn getrokken.

Ten tweede zou het mogelijk zijn om direct invloed uit te oefenen op een token op de Ethereum-blockchain. De WBTC-tokens worden ondersteund door reservers van BitGO en andere deelnemers uit het project. Transparanten initiatieven zorgen ervoor dat het voor beleggers duidelijk is wat ze overhouden: 1 WBTC heeft de equivalente waarde van 1 BTC.

Naadloze overgang tussen Bitcoin en Ethereum

Het doel achter het WBTC-project is die van een naadloze overgang tussen Bitcoin en Ethereum. Bitcoin-houders krijgen met een WBTC-token gemakkelijker toegang tot het Ethereum-netwerk en kunnen op ieder gewenst moment in Bitcoins worden uitgebetaald. Voor gebruikers van Kyber Network of zijn partners is deze vorm van gecentraliseerde uitwisseling niet nodig.

Verschillende handelaren hebben volgens CCN al toegezegd de WBTC-token op de lijst te zetten. De toekomst zal uitwijzen of er al dan geen arbitrage zal zijn, waarbij er geprofiteerd kan worden van de koersverschillen, of dat WBTC-prijzen gelijk zullen zijn aan die van BTC.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home