Vraag bedrijfs-VPN’s daalt omwille van corona

Security

Nu thuiswerk deel uitmaakt van de norm, zien VPN-specialisten de vraag naar hun hardware dalen. Hoeveel er na de pandemie terug naar het oude gaat, zal een permanente impact hebben op de markt.

De VPN-markt krimpt als gevolg van de coronapandemie. Daarvoor waarschuwt VPN-provider Cogent Communications. Het bedrijf heeft het specifiek over VPN-diensten voor kantoren. VPN-hardware verbindt bijkantoren met het bedrijf, klinkt het bij Cogent. Het bedrijf lijkt VPN, SD-WAN en VPLS in zijn voorspelling over één kam te scheren. De producten verliezen in ieder geval aan belang omdat werknemers niet meer naar kantoor komen.

Dalende vraag

De lege of bijna lege kantoren hebben geen krachtige hardware nodig en dus daalt de vraag. Cogent Communications zag een erg grote dip in de afgelopen zes maanden. Individuele werknemers verbinden nog wel met het bedrijfsnetwerk via een VPN, maar daarvoor volstaat een verbinding met het hoofdkantoor of datacenter. De bijkantoren en hun hardware verliezen aan relevantie.

De vraag is maar of de situatie zich snel zal herpakken. Thuiswerk blijft vermoedelijk nog wel even de norm en ook na de pandemie is de kans groot dat organisaties wijzigingen zullen aanbrengen in hun bestaande werkstructuur. Het ziet er in ieder geval naar uit dat het nog even zal duren voor organisaties de capaciteit van hun externe locaties opnieuw moeten opkrikken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home