VMware end-user compute-divisie verkocht aan KKR voor 4 miljard dollar

vmware

Investeringsfonds KKR legt 4 miljard dollar op tafel voor de acquisitie van de end-user compute-activiteiten van VMware. Eigenaar Broadcom maakte eerder al duidelijk niet geïnteresseerd te zijn in die technologie.

Broadcom heeft de end-user compute-afdeling van VMware verkocht aan investeringsgroep KKR. Ook andere investeringsfondsen hadden interesse, maar KKR heeft tijdens een veiling de buit voor zich gewonnen.

“Workspace ONE en Horizon zijn best-in-class platformen die door veel van ’s werelds toonaangevende ondernemingen worden gekozen om naadloze en veilige digitale werkomgevingen te creëren met interoperabiliteit tussen steeds complexere technologiestacks”, zegt Bradley Brown, Managing Director bij KKR.

“We zien een groot potentieel om de EUC-divisie te laten groeien door dit getalenteerde team te versterken en te investeren in productinnovatie, het leveren van uitmuntendheid voor klanten en het opbouwen van strategische partnerschappen.” De EUC-divisie zal als een aparte business unit opereren binnen KKR.

Broadcom nam na een lange strijd VMware over en wil dat bedrijf met andere prioriteiten beheren. Onder Broadcom wordt het portfolio van VMware gestroomlijnd, waarbij verschillende oplossingen gebundeld worden in één pakket. De prijsstrategie lijkt erop gemaakt om vooral heel grote klanten aan te spreken, terwijl minder grote partijen hun licentiekost zien exploderen.

Geen interesse

Andere VMware-oplossingen zoals end-user compute interesseren Broadcom simpelweg niet, omdat ze niet in het nieuwe plaatje passen. In dat aanbod zit de VDI-oplossing van VMware, die populair is bij heel wat organisaties. Voor klanten van die VDI-oplossingen zou de overname heel goed nieuws zijn, aangezien ze zo de explosie van hun licentiekost omwille van de bundelingsstrategie kunnen voorkomen.

KKR heeft al ervaring met technologiebedrijven. Eerder kocht de firma Barracuda Networks. Ook Cloudera en BMC horen tot het portfolio.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home