Broadcom herstructureert VMware zonder focus op end-user computing

Broadcom

Broadcom laat er geen gras over groeien en start meteen met de herstructurering van VMware. Hoewel de plannen pril zijn, tonen ze al wel welke richting het bedrijf uit wil met z’n nieuwste aanwinst.

Gisteren bereikte de saga rond de overname van VMware door Broadcom zijn apotheose. Na goedkeuring van China raakte de deal eindelijk rond. Een dag later zijn wereldwijd al verschillende kantoren uitgerust met Broadcom-logo’s, wat illustreert dat het bedrijf geen afwachtende houding wil aannemen. Intern wordt VMware geherstructureerd en dat aan de hand van vier divisies:

  • VMware Cloud Foundation (VCF)
  • Tanzu (TNZ)
  • Software-Defined Edge (SDE)
  • Application Networking en Security (ANS)

De divisies worden geleid door VMware-managers die eerder een gelijkaardige functie bekleden. De splitsing past in de strategie van Broadcom, waarbij een productgroep doorgaans gekoppeld wordt aan een divisie.

End-user computing

Rond één productgroep blijft het stil: voorlopig lijkt Broadcom niet van plan om een divisie rond end-user computing uit de grond te stampen. Het is dus niet duidelijk in welke mate het VDI- en VMware Anywhere Workspace een plaats hebben binnen de nieuwe strategie. De focus lijkt op grote hybride cloudinfrastructuur te liggen.

Dat ligt in lijn met de strategie van Broadcom, dat doorgaans liefst focust op grote klanten en hoge marges. Daarom is het een positieve verrassing. Dat de senior community manager van het vExpert-programma aan boord blijft. Het lijkt erop dat Broadcom de waarde van de VMware-gemeenschap correct inschat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home