Vlaamse overheid sponsort innovatieve telewerkprojecten bij bedrijven

vlaamse overheid

Samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven wijst de Vlaamse overheid 1,5 miljoen euro toe aan vernieuwende projecten rond telewerk. Alle Vlaamse bedrijven, organisaties en zelfs lokale besturen die inzetten op de gezondheid van hun werknemers, kunnen hier mee van profiteren.

De Vlaamse overheid en het Vlaams Instituut Gezond Leven maken een bedrag van 1.530.000 euro vrij voor innovatieve telewerkprojecten. Denk maar aan workshops rond gezonde voeding, virtuele bewegingssessies op je bedrijventerrein of het inschakelen van een externe gezondheidscoach.

Telewerkcijfers

Telewerk is sinds vorig jaar geen ver-van-ons-bedshow meer en liet de meeste werknemers hun werk-privé balans terugvinden. Uit een enquête van Attentia blijkt dat 83 procent van de werknemers minder tijdverlies ervaart dankzij telewerk. Ook flexibeler plannen (66%) en productiviteit (56%) horen bij de voordelen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil ons echter ook de andere kant van de medaille tonen. Drie op de vier telewerkers ervaren namelijk ernstige fysieke of mentale klachten. Volgens persagentschap Belga is de helft van de Vlamingen uitgeput na een jaar dag in dag uit thuiswerken.

Praktische informatie

De projectoproep ‘Vitaal en gezond telewerken’ van de Vlaamse overheid wil hier graag verandering in brengen. Bedrijven en organisaties kunnen tussen 6 juli en 30 september van dit jaar hun voorstellen indienen, zodat de projecten tussen 1 december 2021 en 31 december 2022 operationeel zijn. Geselecteerde organisaties worden volledig financieel ondersteund.

Op 26 augustus 2021 wordt voor alle geïnteresseerden een online infomoment georganiseerd, waar voldoende ruimte is voor vragen. Meer informatie en de link om in te schrijven kan je hier vinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home