Visma krijgt voet aan wal in Frankrijk met overname

Visma

Visma, een Europese leverancier van bedrijfssoftware, neemt het Franse Inqom over. Daarmee maakt Visma zijn intrede op de Franse markt.

Het van Oorsprong Noorse Visma richt zijn pijlen op de Franse markt met de overname van Inqom. Dat bedrijf heeft hoofdkwartier in Parijs en bouwt software voor de automatisering van boekhoudprocessen middels AI. Inqom heeft ongeveer 100 mensen in dienst.

Visma is één van de grotere Europese spelers op het vlak van bedrijfssoftware met focus op ERP, HRM en eGovernment. Recent nog kocht de firma het Belgische succesverhaal Teamleader. Hoewel Visma zelfs in Latijns-Amerika actief is, had het nog geen Franse aanwezigheid. In dat opzicht is de acquisitie van Inqom van groot strategisch belang.

lees ook

Teamleader overgenomen door Noorse Visma

“Net als Visma ontwikkelt Inqom unieke technologie om klanten te helpen efficiënter en concurrerender te worden. Met deze overname zetten we onze ambitieuze groeistrategie voort, zowel in bestaande als in nieuwe markten”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Het huidige managementteam van Inqom blijft behouden en het bedrijf zal zijn producten onder hetzelfde merk blijven ontwikkelen en op de markt brengen. Dat ligt in lijn met de strategie die Visma ook voor Teamleader toepast. De financiële details van de overname zijn niet gekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home