Verkoop laptops blijft toenemen, blijkt uit kwartaalcijfers HP en Dell

laptops winkel

Opnieuw komen IT-giganten HP en Dell met positieve omzetcijfers naar buiten. In het voorgaande kwartaal bleek vooral de laptopmarkt sterk te staan, terwijl de verkoop van desktops dan weer daalde.

De recent gepubliceerde verkoopcijfers van HP, tonen de blijvende interesse van de markt in laptops. Desktops laten de consument en bedrijven dan weer links liggen. De verkoopcijfers van Dell bevestigen de interesse in laptops nog verder.   

In het derde kwartaal steeg de omzet van HP naar 15,3 miljard dollar, 7 procent meer dan in Q3 van 2020. Dell van zijn kant leverde sterke prestaties op het vlak van computerverkoop in het tweede kwartaal van 2021. De omzet van het bedrijf steeg naar 26,12 miljard dollar, een toename van 15 procent ten opzichte van Q2 in 2020. De nettowinst uit afgelopen kwartaal komt zo op 880 miljoen dollar te liggen.

Beide IT-giganten behaalden dus stijgende omzetcijfers, zoals analisten voorspelden. Voor HP lag de omzetstijging wel lager dan de voorspelde 15,9 miljard dollar. Dell overstijgt de voorspellingen dan weer, daar hadden analisten een omzetcijfer van 25,53 miljoen dollar vooropgesteld. Vorig jaar overtrof Dell eveneens de kwartaalresultaten van het tweede kwartaal, die lagen toen op 22,7 miljard dollar.

Laptops belangrijkste product

De verkoop van computers en laptops is de grootste inkomstenbron voor HP, goed voor een omzet van 10,4 miljoen dollar. Terwijl de verkoop van notebooks toenam met 2 procent, daalde de verkoop van desktops met 7 procent. De daling in de verkoopcijfers van desktops deed zich ook in het tweede kwartaal van 2021 al voor. Toen leverde HP 8 procent minder desktops. De totale verkoopcijfers bleven in Q2 wel stabiel, vergeleken met de verkoopcijfers uit die periode in 2020.

Dell maakt geen opdeling tussen desktops en laptops, maar laat wel weten dat het totale verkoopcijfer van die producten toenam met 17 procent, vergeleken met Q2 in 2020. De sterke stijging is vooral te danken aan de verkoop van commerciële PC’s, die toenam met 32 procent. In het voorgaande kwartaal kende de commerciële markt eveneens de sterkste stijging. Voornamelijk de Alienware-laptops voor gaming en de XPS-laptops waren populair.

Inspelen op veranderende wereld

De omzetgroei hebben de bedrijven voornamelijk te danken aan de impact van de coronacrisis. Het massale thuiswerken blijft een stimulans voor de verkoop van laptops. Voornamelijk de laptopverkoop profiteert, net als vorig jaar het geval was.

HP zelf is in ieder geval zeer tevreden over de omzetcijfers van afgelopen kwartaal. “Sterke en blijvende vraag naar onze technologie zorgde opnieuw voor omzet- en winstgroei”, vertelt CEO Enrique Lores. “Wij leveren terwijl we ons ondernemingsmodel en onze diensten aanpassen, om groeimogelijkheden te stimuleren in ons volledig portfolio. De veranderende wereld drijft innovatie en marktgroei voor HP en we hebben een sterke positie om trends op de markt op de voet te volgen.”

Jeff Clarke, vice chairman en co-chief operating officer bij Dell, stipt ook het aanpassingsvermogen van het bedrijf aan: “We zijn gekend voor onze unieke mogelijkheid om in te spelen op groeimogelijkheden, zoals wordt gestaafd door de recordinkomsten van het tweede kwartaal. We innoveren en helpen klanten groeien met een focus op multi-cloudoplossingen en moderne infrastructuur die traditioneel en as-a-service wordt geleverd.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home