Stijgende laptopverkoop geeft omzet Dell en HP boost

Wie van thuis uit moet werken, wil een laptop. Dat hebben Dell en HP geweten: de notebookverkoop stuwt de twee pc-bouwers over de verwachtingen voor hun recentste kwartaal.

Zowel HP als concurrent Dell overtreffen in hun kwartaalresultaten de verwachtingen van analisten. HP ziet 49 percent winst per aandeel in contrast met de voorspelde 43 dollarcent, Dell haalt 1,92 cent waar 1,4 voorspeld was. Beide organisaties ervaren een omzetboost met dank aan de coronapandemie. HP haalt een miljard dollar extra omzet binnen, goed voor 14,3 miljard in totaal. Dell klokt af op 22,7 miljard dollar, 200 miljoen boven de voorspellingen.

Sterke stijging

Voor HP steeg de omzet uit de laptopverkoop met 30 procent vergeleken met een jaar eerder. Dell verdeelt zijn inkomsten per sector op, en zag een stijging van 24 procent binnen educatie en 16 procent bij overheidsinstellingen. Ook hier gaat het voor een groot deel om laptops, al biedt Dell een breder portfolio van remote working-hardware aan.

De laptopverkoop lijkt weinig verrassend een stuk van de desktopmarkt te kannibaliseren, maar dat laat zich nauwelijks voelen in de resultaten voor de twee bedrijven. De desktopmarkt was altijd al kleiner zodat een daling minder gevolgen heeft voor de omzet.

De cijfers tonen aan hoeveel werknemers en huishoudens de nodige hardware misten voor thuiswerk, terwijl de manier van werken blijkbaar wel mogelijk is voor hen. Ze illustreren bovendien hoe een groot deel van de IT-sector de vruchten plukt van de pandemie. Heel veel praktische uitdagingen hebben immers een technologische oplossing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home