UK bekijkt blokkering van ARM-verkoop aan Nvidia

nvidia arm

Nvidia wil Arm kopen voor 40 miljard dollar en heeft een akkoord met diens eigenaar SoftBank. De volgende stap is het overtuigen van alle autoriteiten wereldwijd. Daar wringt nu mogelijk het schoentje want de UK bekijkt of het de verkoop kan blokkeren.

De overheid van het Verenigd Koninkrijk vraagt aan de ‘Competition and Markets Authority’ om de deal tussen Nvidia en SoftBank rond Arm te onderzoeken zegt ThisisMoney. Volgens de woordvoerder is Arm een belangrijk onderdeel van de techsector in de UK en voegt het heel wat toe aan de economie.

“Hoewel acquisities voornamelijk commerciële motieven hebben voor de betrokken partijen, monitort de overheid deze van dichtbij. Wanneer een overname een significante impact heeft op de UK, zullen we niet twijfelen om ons daarin te verdiepen en om de nodige acties te ondernemen.”

Finish is nog niet in zicht

Het nieuws komt net binnen op het moment dat Arm jobverlies zou leiden in de UK en dat de overname het globale succes van Arm bedreigt. Nvidia heeft eerder bij het klinken van de deal bevestigd dat het hoofdkwartier van Arm in Cambridge blijft en dat het open licentiemodel en klantneutraliteit behouden blijft.

SoftBank en Nvidia hebben de overname van Arm beklonken, maar wereldwijd moeten heel wat instanties nog hun goedkeuring geven. Zowel de UK, China, EU als US moeten hun zegen geven voordat de transactie kan worden afgerond. Dit proces kan tot 18 maanden duren.

Tip: Arm en Nvidia: de chipwereld zal nooit meer dezelfde zijn

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home