UiPath wil wildgroei aan business-applicaties tegengaan

UiPath

UiPath lanceert een grote update voor zijn platform die bedoeld is om problemen rondom de wildgroei aan verschillende enterprise-applicaties tegen te gaan. Daarnaast voegt UiPath nog andere verbeteringen toe. Het bedrijf kondigde de update aan tijdens zijn FORWARD IV event. 

UiPath is een grote speler in de wereld van robotic process automation. Veel bedrijven gebruiken het RPA-platform van UiPath om kosten te drukken en operationele fouten te beperken door herhaaldelijk werk te automatiseren. Het platform van UiPath maakt gebruik van AI-modellen die leren hoe medewerkers veelvoorkomende taken in bedrijfsapplicaties uitvoeren. Vervolgens creëert het platform een software robot die de workflows automatisch uitvoert. Werknemers zijn hierdoor minder tijd kwijt aan herhaaldelijke taken. 

De aankomende UiPath update stelt organisaties nog beter in staat om artificiële intelligentie toe te passen binnen al hun werkzaamheden. Hierdoor wordt het mogelijk om IT-teams op te schalen en automatisering beter te onderhouden. Daarnaast wordt het makkelijker voor ontwikkelaars om automatiseringen te bouwen.

Integration Service

De belangrijkste nieuwe functie in UiPath 2021.10 (zoals de nieuwe update heet) is een nieuwe Integration Service. De dienst is ontwikkeld om problemen rondom de wildgroei aan applicaties aan te pakken. Het gemiddelde bedrijf maakt gebruik van meer dan 175 verschillende applicaties verspreid over de cloud en on premises omgevingen. Deze fragmentatie staat de productiviteit in de weg. Met zijn nieuwe dienst wil UiPath dit probleem tegengaan door de API’s van deze applicaties te automatiseren. 

UiPath Integration Service wordt gelanceerd op 25 oktober dit jaar. De dienst komt met meer dan 70 kant-en-klare connectoren. Naar verwachting is de dienst voor het eind van het jaar volledig beschikbaar. 

Meer veranderingen in UiPath 2021.10

Naast de Integration Service, zal de UiPath 2021.10 update nog meer verbeteringen bevatten. Zo krijgt het platform nieuwe functies op het gebied van endpoint-bescherming dankzij een integratie met het Falcon-platform van CrowdStrike. Ook komt er een nieuwe functie genaamd Robot Auto-Healing. Deze functie beoordeelt runtime-omgevingen van robots om te zien of er beveiligingsproblemen zijn. Zoals je verwacht van UiPath gebeurt dit volledig automatisch. 

Verdere verbeteringen zijn de UiPath Automation Suite (een cloud native optie waarmee klanten alle UiPath-servers in software containers kunnen toepassen) en een uitbreiding binnen UiPath Automation Cloud. Voor ontwikkelaars komt er een vernieuwd framework dat het gemakkelijker maakt om process mining aan te passen. Daarnaast komen er nieuwe AI Solution Templates en Forms AI diensten die het makkelijker maken om gebruik te maken van artificiële intelligentie binnen automatiseringen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home