UiPath gaat samenwerking met Finastra aan om RPA naar de financiële sector te duwen

UiPath en Finastra slaan de handen in elkaar. De samenwerking moet robotic process automation (RPA) naar bedrijven uit de financiële sector te brengen.

UiPath concurreert tegen grote namen uit de IT-wereld als bedrijf dat volledig inzet op RPA. De omzetcijfers die het bedrijf kon voorleggen eind vorig jaar, doen ons vermoeden dat het bedrijf voor velen geen verdere uitleg meer vereist.

lees ook

RPA heeft AI nodig in 2022 om automatisering naar het volgende niveau te tillen

Recent kondigde het bedrijf aan in zee te gaan met Finastra. Dat bedrijf is een bekende in de financiële sector, aangezien 90 van de globale top 100 banken de producten in huis zou hebben.

Samenwerking

Door de samenwerking zullen deze 90 grote banken en meer dan 8.000 andere bedrijven uit de financiële sector de RPA-diensten van UiPath kunnen gebruiken. Daarbij krijgen ze ondersteuning bij software-implementatie, onderhoud en beheer van de RPA-specialist.

Finastra van zijn kant zal de RPA-oplossingen integreren in enkele bestaande softwareproducten. Verder zal de service draaien op de cloudgebaseerde infrastructuur van Finastra.

Middelgrote banken

Volgens beide bedrijven is de samenwerking voornamelijk interessant voor middelgrote banken en financiële bedrijven. Deze groep krijgt door de samenwerking toegang tot RPA-oplossingen, die doorgaans enkel door grote namen aangekocht kunnen worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home