UiPath en CrowdStrike worden partners in RPA en security

uipath

RPA-firma UiPath gaat een partnerschap aan met cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Zo wil het bedrijf meer inzetten op geavanceerde endpointbeveiliging voor zijn RPA-platform.

UiPath is een RPA-bedrijf dat software ontwikkelt voor het automatiseren van repetitief werk. Op die manier worden kosten en operationele fouten gereduceerd. UiPath gebruikt AI-modellen die leren hoe werknemers standaardtaken uitvoeren. Daarna creëert de RPA-firma robots die deze workflows nabootsen, waardoor taken niet meer manueel moeten gebeuren.

CrowdStrike daarentegen biedt een Falcon-platform aan om cyberaanvallen tegen te gaan. Het voorkomt én stopt malware (of andere criminele aanvallen) door operationele data van bedrijfsservers, toestellen van werknemers of andere endpoints te analyseren. Wanneer er iets niet pluis is, worden organisaties hierover gesignaleerd.

RPA-platform met ingebouwde endpointbeveiliging

Tijdens het Forward IV-event van UiPath werd het partnerschap tussen de twee firma’s aangekondigd. Hiermee is UiPath het eerste RPA-platform dat ingebouwde endpointbeveiliging voorziet.

Het idee erachter is het opnemen van RPA binnen de security van een bedrijf. Volgens UiPath is het kunnen onderscheiden van door de mens gestuurde processen en deze van softwarebots, het grootste voordeel voor securityteams. Bedrijven krijgen zo sneller meer inzicht in hun eigen systemen en kunnen makkelijk reageren op onverwachte incidenten.

Meer vertrouwen creëren

Ook willen de partners meer vertrouwen creëren bij bedrijven om veilige, geautomatiseerde omgevingen uit te bouwen. Zelfs kritieke systemen en data worden op die manier toegankelijk gemaakt voor RPA.

“Robots kunnen veel betekenen voor organisaties, maar er kunnen dingen mislopen. Daarom is het goed om te zien dat RPA-gigant UiPath een samenwerking aangaat met CrowdStrike om zijn platform te beveiligen”, zegt Holger Mueller, analist bij Constellation Research.

Automatisatie als kernproces

Amol Kulkami, CPO bij CrowdStrike, geeft aan dat het steeds belangrijker wordt om het risico van robotactiviteiten te minimaliseren en net de zichtbaarheid ervan te verhogen. Automatisatie rukt namelijk op als een kernproces bij veel bedrijven.

lees ook

Europese CIO’s omarmen RPA maar automatisering staat nog in kinderschoenen

UiPath staaft deze uitspraak met een studie die aangeeft dat de opbrengst van RPA-software zal groeien van 7 miljard dollar wereldwijd in 2021 tot 55 miljard in 2025. Verder zullen nieuwe RPA-jobs als paddenstoelen uit de grond rijzen: IDC zet de teller zelfs op 73 miljoen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home