Twitter laat opstellen toe voor betalende gebruikers

twitter

Behoor je tot de kleine niche van betalende Twitter Blue-gebruikers, dan kan je voortaan tweets sturen met een lengte van 10.000 tekens. Ook rudimentaire opmaak behoort tot de mogelijkheden.

Een kleine minderheid van Twitter-gebruikers krijgt vanaf vandaag de mogelijkheid om tweets te sturen met een maximale lengte van 10.000 tekens. Tot nu toe lag de limiet op 280 tekens, komende van 140 tekens helemaal in het begin.

De functionaliteit rolt uit naar mensen die betalen voor Twitter Blue. Dat abonnement wordt afgenomen door naar schatting 0,1 procent van de 250 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, dus 290.000 twitteraars wereldwijd. Zij kunnen voortaan volledige opstellen tweeten.

Relevanter abonnement

Met de zet hoopt Twitter om het Twitter Blue-abonnement relevanter te maken. Het abonnement biedt verder immers weinig behalve dan een blauw vinkje naast je naam dat vroeger gratis was voor geverifieerde gebruikers. CEO Elon Musk worstelt met de winstgevendheid van Twitter na de overname, en zoekt snel naar structurele bronnen van inkomst.

lees ook

Deel van Twitter broncode gelekt, Elon Musk verdenkt sabotage

Met de nieuwe tekenlimiet komt Twitter in het vaarwater van Substack. Eerder probeerde Twitter al om Substack kopje onder te duwen door ongebruiksvriendelijke maatregelen. Zo werd het plots onmogelijk voor Substack-gebruikers om tweets in hun verhalen te embedden, en werden tweets met links naar Substack als malafide aanzien. Die laatste maatregel is intussen opnieuw verdwenen.

Twitter Blue brengt ook rudimentaire vormen van opmaak met zich mee. Je kan voortaan vet of cursief typen in je tweets, op voorwaarde dat je dus betaalt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home