Telenet voor 100% in handen van Liberty Global en verdwijnt van de beurs

Telenet kantoor

Telenet is vanaf vandaag niet langer op Euronext Brussels aanwezig, de handel werd geschrapt.  

Liberty Global kondigde vandaag aan dat zij, tijdens de uitkoopperiode, aanvaardingen heeft ontvangen voor 1.156.941 Telenet-aandelen. Enige Telenet-aandelen die niet werden aangeboden bij het verstrijken van de uitkoopperiode, zullen van rechtswege aan de bieder worden overgedragen.

Betaling van de biedprijs voor de ingebrachte aandelen zal plaatsvinden op 19 oktober 2023. Vrijdag 13 oktober 2023 was de laatste dag waarop Telenet genoteerd was op Euronext Brussel. Vanaf de voltooiing van de uitkoopperiode, zullen alle aandelen van de organisatie (onrechtstreeks) in het bezit zijn van Liberty Global.

Telenet CEO John Porter: “Onze aanwezigheid op de beurs is een belangrijk onderdeel van onze reis geweest en we zijn trots op wat we hebben bereikt. De overname van Telenet door Liberty Global positioneert Telenet om haar langetermijnstrategie en -visie te realiseren. Het zal ons in staat stellen om ons verder toe te spitsen op onze kernactiviteiten, de operationele efficiëntie te verbeteren en voorrang te geven aan duurzame groei.”

lees ook

Telenet haalt raamcontract Vlaamse overheid binnen voor vast internet en cloudtelefonie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home