Telenet krijgt Luxemburgse dochter Eltrona volledig in handen

eltrona
Bron: Telenet

Telenet neemt de activiteiten van het Luxemburgse telecombedrijf Eltrona volledig over. Het is het eerste bedrijf buiten België dat helemaal onder bewind van Telenet komt te staan.

Middels een persbericht maak Telenet bekend een overeenkomst te hebben bereikt met Eltrona voor het overnemen van de activiteiten. Telenet krijgt de Luxemburgse sectorgenoot met deze transactie volledig in handen. Begin januari zou de transactie volledig in kannen en kruiken moeten zijn. Financiële details maakt Telenet niet bekend.

Telenet is sinds 2017 actief in Luxemburg na de overname van SFR-Coditel. Die dochteronderneming fuseerde in 2020 met Eltrona. Die joint-venture was netjes 50-50 verdeeld tussen beide partijen. De Luxemburgse aandeelhouders trekken zich nu volledig terug uit het vennootschap, waardoor Telenet over het volledige hoederecht beschikt.

Telenet breidt uit in Luxemburg

Dit plaatst Telenet in een voor hen nieuwe situatie. Eltrona is het eerste buitenlandse bedrijf dat volledig in handen van Telenet komt te liggen. “Deze transactie houdt een nieuwe uitdaging in voor Telenet. Dit biedt ons de kans om te evolueren in een bredere markt”, zegt CEO John Porter. De telecomprovider wordt zo in één klap een van de grotere telecomspelers in het Groothertogdom.

Eltrona telde op 30 september 46.000 abonnees voor vaste televisie, 16.000 internetklanten, 8.000 klanten op de vaste telefoonlijn en 2.000 mobiele abonnementen. De merknaam Eltrona blijft behouden. Het Luxemburgse bedrijf krijgt wel een nieuwe CEO; Paul Denzle kondigt met de bekendmaking van de overname ook zijn vertrek. Telenet zal spoedig een opvolger aanduiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home